שאל שאלה

ביקרת באתר שלנו ועדיין יש לך שאלות? אתה מוזמן לפנות אלינו בכל עת

יעוץ והכוונה הניתנים שלא במסגרת פתיחת שירות אינם מהווים תחליף לבדיקה או לייעוץ אצל רופא ואינם בגדר "אבחנה רפואית" או "חוות דעת רפואית".
בכל מקרה של בעיה דחופה, מקרה חירום או מצב מצוקה (גופני או נפשי), יש לפנות לקבלת טיפול רפואי אצל הרופא המטפל, לחדר מיון בבית חולים קרוב או למגן דוד אדום.

פתח שירות

קראת על השירותים שלנו ואתה מעוניין לקבל שירות? נשמח לעזור

 

Share

תנאי שימוש למערכת שיחת הווידאו

שימ/י לב: המידע המופיע על מסך המחשב שלך עלול להיחשף לעיני הסובבים, ובכלל זה בני משפחה ו/או כל אדם אחר המצוי בקרבתך בעת השימוש במערכת.

 

בתום השיחה במערכת מוטלת על המשתמש/ת אחריות בלעדית להסיר את המידע, ו/או את נתוני הזיהוי, ו/או כל נתון אחר, אשר עלול לאפשר גישה למידע ו/או לשירות למי שאינו מורשה לכך. אני פוטר/ת בזאת את מדיקס מכל אחריות ו/או חבות בגין אי־ביצוע הסרה כאמור.

close
דף הביתבלוגהונאת הסוכר הגדולה

הונאת הסוכר הגדולה

הונאת הסוכר הגדולה

מדענים בארה"ב קיבלו כסף מתעשיית הסוכר כדי שיגיעו למסקנות הנוחות להם

קשה להאמין איך עבדו עלינו במשך עשרות שנים. המלצות התזונה שעליהן אנחנו מתבססים שנים ארוכות מבוססות על שקר - ראשי תעשיית הסוכר בארה"ב שילמו בשנות ה-60 כסף למדענים כדי שבמחקרים שערכו ימעיטו בערכו של הקשר בין סוכר למחלות לב, ובמקום זאת יצביעו על שומן רווי כאשם העיקרי.

 

מסמכים היסטוריים, שנחשפו לאחרונה על ידי חוקרים באוניברסיטת קליפורניה בסן פרנציסקו ופורסמו בעיתון הרפואי JAMA, מגלים כי בכירים בתעשיית הסוכר שחששו ממחקרים שמצביעים על קשר בין סוכר למחלות לב, החליטו על דרך שיווקית חדשה שתגרום לנו להמשיך לאכול מתוק ללא חשש.

 

הקבוצה, שנקראה "הקרן לחקר הסוכר", שילמה ב-1967 לשלושה מדענים מאוניברסיטת הארוורד היוקרתית תשלום כולל של 6,500 דולר (שווה ערך ל-50 אלף דולר היום), כדי שיפרסמו סקירה של מחקרים על סוכר, שומן ומחלות לב. מיותר לציין כי חברי הקרן דאגו לכך שהמחקרים שייסקרו יהיו רק כאלה שמהללים את סגולות הסוכר, וליתר ביטחון גם דאגו לקבל טיוטות מהמחקר כדי שהתוצאות יהיו לשביעות רצונם המלאה.

 

התוצאות השקריות פורסמו בעיתון הרפואי החשובNew England Journal of Medicine. (בזמנו לא היה מקובל לחשוף מקורות מימון של מחקרים כפי שמקובל היום).

 

למה זה מעניין אותנו? כי בעקבות פרסום המאמר, דעכה המחלוקת המדעית שהייתה אז בין סוכר לשומן רווי, ורשויות הבריאות המליצו לציבור להקפיד על דיאטה דלת שומן.

 

המדענים שפירסמו את המחקר אמנם כבר אינם בחיים, אבל השפעתם עדיין לא פגה. אחד מהמדענים האלה, ד"ר מרק הג'סטד, התמנה מאוחר יותר לאחראי על התזונה במשרד החקלאות האמריקאי, ובין השאר עזר לנסח מסמך הנחיות תזונה שנמצאות בתוקף עד היום!

 

היינו רוצים להאמין שהיום כבר אין נוהגים כך. אבל, רק בשנה שעברה פורסם בעיתון "ניו יורק טיימס" שחברת קוקה קולה תרמה מיליוני דולרים לחוקרים שניסו להמעיט בקשר שבין צריכת משקאות ממותקים להשמנת יתר. וביוני השנה פירסמה סוכנות הידיעות AP  שיצרני ממתקים מימנו מחקרים שטענו כי ילדים שאוכלים ממתקים שוקלים פחות מאלה שנמנעים מהם. נשמע הגיוני, נכון?